Stichting Kamermuziek Ateliers Nederland

 

De Stichting KamermuziekAteliers Nederland is in 2010 opgericht om op zo veel mogelijk verschillende manieren aandacht te schenken aan de kamermuziekbeoefening, door jong en oud, door professionals en door amateurs.

De Stichting doet dit door een totaalpakket aan kamermuzikale activiteiten te ontwikkelen, en daar waar mogelijk krachten te bundelen met andere organisaties en ensembles op het gebied van kamermuziek en kamermuziek-educatie.


Een van de hoofdactiviteiten is het organiseren van het KamermuziekAtelier Delft, een intensieve, vijfdaagse kamermuziekworkhop in de unieke ambiance van het Delft Chamber Music Festival.

Omdat we vinden dat je niet jong genoeg kunt beginnen met het samen muziek maken, hechten wij grote waarde aan het ontwikkelen van kinderconcerten en betaalbare kamermuzieklessen aan kinderen en jongeren.


Waarom Kamermuziek? 

We vinden dat het beoefenen van kamermuziek, zowel door kinderen als door amateur- en professionele musici, een belangrijke bijdrage kan leveren aan het culturele klimaat van het land. Het maken van kamermuziek is een intensieve, actieve en sociale vorm om je in een kunstwerk, een componist en een cultuurhistorische context te verdiepen. Het spelen van kamermuziek brengt iedereen terug tot de kern van muziek maken. Het samen spelen, zonder dirigent, betekent dat veel eigen muzikaal initiatief en vermogen tot samenwerken vereist is - kamermuziek betekent naar elkaar luisteren, elkaar willen begrijpen en elkaar stimuleren. Kamermuziek kan juist door haar focus op intimiteit en puurheid een grote kracht ontwikkelen!

 

Bestuur: 

dr. Willem Bijleveld, voorzitterir. 

Kristofer Skaug, secretaris

Maartje Broekhans, penningmeester

dr. Lenneke Alink, bestuurslid
drs. Femke Hillen-Goossens, bestuurslid


Comité van Aanbeveling

Mevr. Vera Beths

Mevr. Liza Ferschtman

Dhr. Pavel Fischer

Dhr. Henk Guittard

Dhr. Peter Masseurs

Dhr. Yke Viersen 


Adres:

Stichting KamermuziekAteliers Nederland

Raamweg 45

2596HN Den Haag

e:

t: 06- 47804890


Gegevens:

RSIN nummer:  823001891
KVK nummer:  50930710
IBAN nummer: NL39 INGB 0005 9945 97
BIC code:  INGBNL2A


Overige Informatie over de stichting kunt u hier inzien:

jaarrekening 2014